maanantai 7. joulukuuta 2015

Paperileikkausta

Sain muutama vuosi sitten joululahjaksi Emily Hogarthin kirjan Leikkaa tästä! Olen useasti kirjaa selaillut ja ihaillut siinä olevia mahtavia paperileikkuutöitä. Tänään sitten innostuin kokeilemaan yhtä työtä, jonka lopputulos näkyy alla. Täydellinen siitä ei tullut, mutta suunnattoman onnellinen olen silti lopputuloksesta. Riskikohtia oli paljon. Vielä lopussakin joutui papereita liimatessa jännittämään, osuuko työt kohdilleen. 
 
Olen ennenkin tehnyt paperileikkauksella töitä, mutten koskaan näin yksityiskohtaista ja pientä työtä.
Paperileikkaukseen tarvitaan terävä askarteluveitsi. Jos veitsi on tylsä, niin leikkuusta ei tule mitään ja into loppuu heti alkuunsa. Lisäksi tarvitaan leikkausalusta ja ohutta paperia. Itse tein tämän työn kahdesta erivärisestä paperista. Punainen paperi oli suunnilleen kopiopaperin paksuista ja sitä oli helppo leikata. Musta paperi oli kuitenkin vahvempaa ja sen kanssa joutui tekemään enemmän töitä. Kun olin saannut paperit leikattua, niin liimasin ne päällekäin yhteen.

Paperileikkaus on kärsivällisyyttä ja keskittymistä vaativaa puuhaa. Kannattaa aloittaa ensin yksinkertaisista kuvioista, joissa ei ole paljon yksityiskohtia.

Valmiin työn voi kehystää tauluksi ja antaa vaikka joululahjaksi. Itse liimaan tämän korttipohjaan ja lähetän eteenpäin joulukorttina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti