sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Piparkakkukranssi

Näin heti alkuun pahoittelen kuvien huonoa laatua. Puhelimella olen ne ottanut, kamera on hankinta listalla.
Lapsosilla oli karkkipäivä ja lähtivät päineen viereiseen kyläkauppaan. Tullessaan toivat piparkakkutaikinaa, karkit oli jääny kauppaan. Lasten puuhaillessa taikinankimpussa, päätin kokeilla itse jotain vähän erilaista. 
Alkuperäinen tarkoitus oli tehdä ripustettava kranssi, mutta asettelin pohjalle tulevat piparit liian kauas toisistaan. Tässä kuva. Kannattaa paistaa kaikki kranssiin tulevat osat samalla pellillä, jos mahdollista, silloin piparit ovat saman sävyisiä.






 Tässä jo paistettuna ja osat paikalleen aseteltuna. Kiinnitin osat sokerikuorrutteella.




 Koristeluun käytin pikeeriä. Ohjeen pikeeriin hain Kinuskikissan sivuilta.

1,5 dl Tomusokeria
1/4 dl Valkuaista

Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia (itse käytin ajastinta ;)). Voit värjätä pikeeriä elintarvikeväreillä, nestemäiset värit muuttavat pikeerin koostumusta.
 
  Tässäkin useamman vuoden harjottelu takana ja vieläkään ei ole niin hyvä kuin ise toivoisin. Olen silti erittäin tyytyväinen ja makukin oli hyvä.





 Tässä vielä tarjolle aseteltuna. Nautitaan glögin ja hyvän seuran kanssa! Mukavaa Joulun odotusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti