lauantai 2. tammikuuta 2016

Porkkanakakku

En ole mikään leipuri, mutta tykkän silti leipoa kaikkea hyvää perheelleni. Useimmiten leivon jo lapsuudesta tutuilla helpoilla ja nopeilla ohjeilla, mutta tämän ohjeen olen löytänyt netistä ja muokannut sitä hieman.

Ainekset:
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
4 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
1 dl öljyä
2 kananmunaa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
¼ tl vaniljasokeria

tai vaihtoehtoisesti maustettua tuorejuustoa, jolloin vaniljasokerin voi jättää lisäämättä.


Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vuoraa leivinpaperilla 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka.
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon.
Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen.
Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia.
Jäähdytä kunnolla, jotta ei kuorrutus sula.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle.
Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua.
Koristele sitruunamelissalla tai pähkinärouheella tai nopparelleilla yms.


Me koristelimme porkkanakakun tyttäreni kanssa suklaatähdillä. Valitettavasti en huomannut ottaa kakusta kuvaa valmiina, mutta onneksi emme syöneet kaikkea kerralla, niin sain kuvan osittain syödystä porkkanakakusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti