sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Söpö lahjapussi kartongista

Tässä ohje söpön karhun mallisen lahjapussin tekoon. Ohjeita oli vaikea kirjoittaa selkeästi, mutta toivottavasti kuvista on apua.




Tarvitset:


  • erivärisiä kartonkeja
  • liimaa
  • viivoittimen 
  • lyijykynän
  • tarratyynyn


Ensimmäisenä piirsin kartonkiin lahjapussin mitat. Alla on minun käyttämät mitat, mutta helposti voit tehdä suuremman tai pienemmänkin pussin mittoja muuttamalla.



Työn korkeus on 15cm + takaosan kohdalla oleva karhun pää. Vasemmassa reunassa on sentin liimausvara. Sen jälkeen pussin reuna 2cm. Pussin takaosa 12cm, jonka yläosaan olen muotoillut karhun pään (pää on kuvassa ylösalaisin). Takaosan jälkeen tulee pussin toinen reuna 4cm (2 x 2cm). Tämän jälkeen pussin etuseinä 12cm ja viimeisenä 2cm reuna. Piirsin lyijykynän ja viivoittimen avulla viivat kaikkiin taitoskohtiin. Koko kappale on samasta kartongista leikattu.

Tämän jälkeen taitoin kaikki taitoskohdat, jotka olin merkannut lyijykynällä.



Sitten liimasin molemmat sivut yhteen liimausvaraa apuna käyttäen ja taitoin alareunasta noin 3cm



Käänsin alareunan taitoksen auki ja taitoin sivut molemmista reunoista pussin sisään. Tämän jälkeen käänsin etureunan ja takareunan päällekkäin pohjaksi ja liimasin kiinni.


Ja pussi oli valmis. Puuttui enää vain karhun nenä,korvat ja silmät. Leikkasin ne erillisistä kartongeista ja liimasin pussiin kiinni.



Jotta pussin kansi pysyisi paremmin kiinni, laitoin siihen tarratyynyn. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti